Back to Top
Katamaran Bali 4.5 - charter Bali katamarana

BALI 4.5

BALI 4.5 Open Space - Najam katamarana

FILOZOFIJA KATAMARANA BALI 4.5  

Grupa Catana, koju predvodi Olivier Poncin, odlučila je napraviti katamaran koji će biti privlačan ne samo njihovoj uobičajenoj klijenteli visokih prohtijeva naviklih na luksuzne katamarane, već isto tako i svim ostalim nautičarima. Zbog visoke razine tehnoloških i konstrukcijskih rješenja, te najmodernijih materijala, luksuzni Catana katamarani su obično skupi i nedostupni prosječnom nautičaru. Kako bi obilježili 30. godišnjicu grupe Catana, po viziji Oliviera Poncina, dizajneri su konstruirali katamaran Bali 4.5, koji je odmah privukao pažnju nautičkog tržišta, kako po cijeni, udobnosti i dizajnu, tako i po izuzetnim performansama.

| NATRAG NA GLAVNU STRANICU BALI 4.5 | DIZAJNERSKI KONCEPT | KLIZNI PROZORI SALONA | LAYOUT | BOOKING UPIT |

Bali 4.5 OPEN SPACE: KONCEPT I DIZAJN 

BALI 4.5 - DIZAJNERSKI KONCEPT (Kliknite na fotografije za uvećanje)

Olivier Poncin i dizajner Xavier Fay zamislili su katamaran s vizijom "otvorenog prostora". Da bi to postigli, uklonili su trampoline, produljili prednji kokpit da bi na pramčanoj palubi dodali prostor za sjedenje i prostor za sunčanje, zatim su dodali velike vertikalno klizne prozore između salona i pramčanog kokpita te velika klizna vrata prema krmenom kokpitu i prozor koji povezuje kuhinju u salonu s krmenim kokpitom. To je proširilo boravišni prostor od pramca do krme, doslovno s jednog kraja katamarana pa sve do drugog, čineći jedinstvenu, neprekinutu cjelinu na jednoj razini s prirodnom cirkulacijom zraka kroz čitav katamaran. Gosti na brodu su u svakom trenutku potpuno povezani, a da se nikad ne osjećaju skučeno, kao što je to slučaj u malim, odvojenim prostorima. Ovaj koncept "Otvorenog prostora" nešto je što najviše impresionira goste kada prvi put stupe na palubu Balija 4.5. Ova izvedba je uistinu impresivna i čini da ovaj katamaran od 45 stopa izgleda mnogo prostranije od konkurentskih katamarana slične veličine.

Na slikama dolje možete vidjeti otvoreni povezani prostor od krme do pramca - pramčani kokpit, salon povezan s oba kokpita, krmeni kokpit i široke bočne prolaze.

Konstrukcija

Kako bi stvorili ravnu otvorenu palubu bez ikakvih prepreka, Catana dizajneri su razvili vrlo krutu i jaku krmenu platformu i palubu mosta, sa što je moguće manje savijanja između trupova. Prednja paluba nije samo ravni komad palube koji povezuje trupove, već je zapravo dio pramca s kutijastom sekcijom u koju je smješten pramčani kokpit, što je značajno pridonijelo krutosti prednjeg dijela katamarana i dalo mu dodatni uzgon pri poniranju na valovima. Integrirani bowsprit (baštun) dodatno ojačava prednji dio.

Tako je Catana potpuno uklonila trampoline, omogućujući jaču i kruću platformu. Ovo je bilo moguće zahvaljujući modernoj tehnologiji i super laganim i jakim građevinskim materijalima, koji su značajno smanjili težinu ugrađene strukture.

Dno prednje palube između trupova ima izražen kut (kao što se vidi na donjoj slici) koji vodi prema prednjoj, odnosno poprečnoj gredi (front or cross beam). Oblik, uzgon i struktura pramčanog kokpita daju katamaranu tendenciju uspona ili izdizanja iz vode, a ne kopanja u valovima, kao što je slučaj s katamaranima koji imaju trampoline, kada poniru pramcem po nemirnom moru. Dizajn bez trampolina također zaustavlja prskanje mora po pramcu na uzburkanom moru, zahvaljujući obliku dna prednjeg kokpita.

Čarter baza Marina Šibenik

Najam katamaran Bali 4.5 iz Šibenika

Katamaran Basli 4.5 u čarter bazi Šibenik

Prednja kruta paluba s nakošenim dnom

Najam Bali katamarana iz Kaštela

Katamaran Bali 4.5 u Splitu

Bali 4.5 Open Space - Charter baza Split, Dalmacija

Krmena platforma

Nadvođe

Zahvaljujući jako visokom nadvođu (high freeboard), odnosno udaljenosti palube od vodene linije, katamaran Bali 4.5 krasi vrlo mirna vožnja uz minimalno udaranje valova o središnji dio prednje palube. Ovo je još jedna izuzetna karakteristika koja izdvaja Bali 4.5 od ostalih katamarana.

 

Rent a Bali 4.5

Bali 4.5 - iznajmljivanje katamarana

Katamaran na jedra Bali 4.5 - VISOKO NADVOĐE

Na slici možete usporediti visinu palube katamarana Leopard 44 i katamarana Bali 4.5, koji su otprilike slične dužine. Kao što se sa slike vidi katamaran Basli 4.5 ima natprosječno visoko nadvođe, zahvaljujući čemu se odlično ponaša na nemirnom moru, velikim valovima i snažnom vjetru.


BALI 4.5 - Vertikalni klizni prozori

Bali 4.5 - kuhinja u salonu

Potpuno uvlačivi prozor olakšava posluživanje objeda

Kuhinja u salonu - Bali 4.5, najam katamarana

Vertikalni klizni prozor između kuhinje i krmenog kokpita

Bali 4.5 - prednji kokpit

Klizni prozor osigurava odličnu prirodnu ventilaciju salona

Prozor između salona i pramčanog kokpita

Vertikalni klizni prozor između salona i pramčanog kokpita

Katamaran Bali 4.5 - Layout

BALI 4.5 LAYOUT - Kliknite na slike za uvećanje

Bali 4.5 - uživajte u najboljem što krstarenje može ponuditi

Bali 4.5, odličan vanjski i unutarnji boravišni prostor: 4 + 2 kabine (do 12 ležajeva) i 4 wc-a. Površina za sunčanje na pramčanoj palubi: 18 m2

Last minute

Last minute

Last minute ponuda - iznajmljivanje katamarana

Specijalna ponuda

Specijalna ponuda

Posebna ponuda - popusti na najam katamarana

Katamaran Bali 4.5 - Booking upit

Provjerite dostupnost katamarana Bali 4.5 / zatražite rezervaciju

Možete nas kontaktirati putem e-maila, faksa, online booking forme ili putem telefona - navedite tip plovila, charter bazu, datum početka najma i ostale detalje. Nakon što primimo vaš upit, ukoliko je brod dostupan u traženom periodu, poslat ćemo vam najpovoljniju ponudu sa svim važećim popustima u što je moguće kraćem roku.

BOOKING UPIT Kontakt

Kontakt

ADRESA

Nautilus Yachting d.o.o.

Put kapelice 14, 

21220 Trogir, Hrvatska

TELEFON

Tel.: +385 (0)21 882 - 494 

Fax: +385 (0)21 882 - 965 

GSM: +385 (0)91 4 884 327 

WEB

www.nautilus.hr

E-mail: naut@nautilus.hr  

 

O nama

Home

O nama

Booking procedura

Kontakt

Charter plovila

Najam motornih jahti

Iznajmljivanje jedrilica

Charter katamarana

Posebna ponuda

Posebna ponuda

Last Minute ponuda

Jezik

EN - Yacht Charter Croatia

DE - Yachtcharter Kroatien

IT - Noleggio Croazia

HR - Charter Hrvatska

RU - Аренда в Хорватии

NAJAM PLOVILA - SEZONA 2022:

NAUTILUS YACHTING d.o.o. for yacht charter © 2000 - 2022 All rights reserved