Yacht Charter Croatia

BIG GAME FISHING - HRVATSKA

Sportski ribolov na Jadranu - Big Game Fishing - Područje ribolova: akvatorij Žirja i Kornata

| Big Game Fishing - Skippered Charter | Big Game Fishing - Bareboat Charter |
Big Game Fishing, Hrvatska, Dalmacija
Plava tuna - Big Game Fishing Hrvatska

 Ako sanjate o tome da zakačite uistinu veliku ribu, onda je charter broda za Big Game Fishing sa skiperom vaš najbolji izbor. Naši skiperi su profesionalci s dugogodišnjim iskustvom u ovoj vrsti ribolova, učesnici brojnih natjecanja u Big Game-u, a neki od njih su i pokretači sportskih natjecanja u Big Game Fishing-u u Hrvatskoj. Uz njihovu pomoć i uputstva možete biti sigurni da ćete loviti na najboljim pozcijama i s vrhunskom opremom, a za vrijeme ribolova sigurno ćete naučiti mnoge tajne i tehnike ribolova.

Big Game Fishing se odvija na otvorenom moru iz snažnih i brzih brodova specijalno opremljenim za ovu vrstu ribolova. Pri tom se koriste dvije osnovne tehnike – panulavanje (trolling)  i primamljivanje (drifting). Panula se brzinom od 5 do 7 čvorova,  uz pomoć dva ili više štapova na kojima se nalaze umjetni ili živi mamci. Primamljivanje se vrši iz broda koji stoji na mjestu, bacanjem usitnjenih komadića ribe koja se koristi kao mamac, dok se ne privuku krupnije ribe. Svaki od brodova je opremljen stolicom za ribolov, te štapovima i rolama teške kategorije koji mogi izvući i najveće kapitalce.

 

Za iskusnije ribolovce koji dobro poznaju ribolovne pozicije i tehnike ribolova, u ponudi imamo bareboat charter, odnosno najam brodova specijalno građenih za sportski ribolov koji se mogu unajmiti bez skipera. Brodovi su tipa Albemarle 268 Express Fisherman, poznatog američkog proizvođača Albemarle, koji se smatra jednim od vodećih svjetskih proizvođača brodova za Big Game Fishing.

Albemarle 268XF je brod na kojem je sve podređeno ribolovu tako da ga odlikuju veliki i prostrani kokpit, koji pruža dovoljno mjesta za nesmetanu borbu sa zakačenim ribama, zdenac za žive mamce, brojna spremišta za ribolovnu opremu i uhvaćenu ribu, držači štapova, outriggeri, itd… Posebna pažnja posvećena je obliku trupa, te izvedbi pogonske jedinice koji mu osim brzine, te odličnih manevarskih sposobnosti daju i veliku stabilnost usporedivu sa stabilitetom brodova koji su za nekoliko metar dulji od ovog fishermana. S ovim brodom možete se bez problema otisnuti na otvoreno more u potragu za krupnim ribama, bez obzira radi li se o bonaci ili uzburkanom moru. Iako je sve na Albemarle 268XF podređeno ribolovu, vodilo se računa i o komforu, tako da ljubitelji Big Game Fishinga imaju na raspolaganju 2 ležaja, kuhinju i WC stajaće visine.


Specifikacije:
Duljina -  7.87 m, Širina - 2.59 m, 1 kabina, 2 ležaja, 1 wc s tušem, Volvo dizel motor od 310 KS, Bow thruster, Krstareća brzina - 24 milje na sat, Maksimalna brzina - 30 milja na sat.

Oprema: GPS Plotter, Hardtop with Full Enclosure, AM/FM CD Stereo w/4 Speakers, Swim Platform, Doubleseat Livewell and Storage Center, Anchor Windlass, Roller and Cleat, 220 V Shore Power Cabel.

Ako ste avanturističkog duha,  ljubitelj aktivnog odmora i uz to strastveni ribolovac pozivamo vas da se okušate u lovu na najveće ribe Jadrana. U našoj ponudi imamo vrhunski opremljene  brodove za Big Game Fishing koji se mogu unajmiti sa skiperom (kapetanom, vođom ribolova) ili kao bareboat charter (bez skipera).

Big game fishing iznimno je zahtjevan sport. Izvlačenje riba kapitalaca traje satima, a sam ribolov nije jednostavan. Naprotiv, lov, borba, savladavanje i izvlačenje riba teških i po nekoliko stotina kilograma, među kojima bude i morskih  pasa, vrlo je naporno, a od ribolovaca zahtijeva veliku snagu, strpljenje i znanje. Ali upravo zato Big Game Fishing je istovremeno i vrlo uzbudljiv sport  koji svakom ribolovcu  ostaje u sjećanju kao nezaboravna avantura. Od riba koje se love u Big Game Fishing-u najveća i najcjenjenija je plavorepa tuna (Thunnus thynnus, engleski Bluefin tuna), odnosno plavorepi  tunj. Sezona lova na plavorepu tunu je od kolovoza do siječnja, a prosječni primjerci teže oko 80 kg, dok kapitalci mogu težiti i preko 200 kg. Osim plave tune atraktivna lovina su i igluni, odnosno sabljarke (swordfish), krupniji primjerci albacore tune, gofa (amberjack), lampuge (dorado), te pojedine vrste morskih pasa (modrulj, lisica). Područje ribolova je pojas otvorenog mora oko otoka Blitvenice i Kornatskog otočja, jedini dio Jadrana gdje se plavorepa tuna zadržava tijekom čitave godine.

 

 

 

Najam brodova Hrvatska: | Home | Home - hr | O nama | Najam motornih plovila | Najam jedrilica | Charter katamarana | Najam motornih plovila - Cijene | Najam jedrilica - Cijene | Charter katamarana - Cijene | Popust na rani buking | Last Minute ponuda | Big Game Fishing - Sportski ribolov | Booking | Lokacija |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAŠI KONTAKT PODACI:

Nautilus Yachting d.o.o. 

Put kapelice 14, 21220 Trogir, Hrvatska
tel.: +385 (0)21 882 - 494
fax: +385 (0)21 882 - 965
GSM: +385 (0)91 4 884 327
E-mail: naut@nautilus.hr
www.nautilus.hr