Povratak na glavnu stranicu jahte Lagoon Power 44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home > Home hrvatski > Motorni brodovi > Lagoon Power 44 > LP44 smještaj

Jedina razlika između dječaka i odraslih muškaraca je u veličini njihovih igračaka.”  

Prema ovom zrncu mudrosti, luksuzni automobili, plazma televizori, gliseri, jedrilice… pravi su dokaz produžene adolescencije mnogih muškaraca. Međutim, ove igračke «velikih dječaka» izgledaju doista kao prave igračke u usporedbi s omiljenim igračkama bogataša – mega jahtama. U očima vrlo bogatih, na jahti sve mora biti uistinu veliko da bi joj priznali status mega jahte – počevši od duljine vodene linije, veličine salona i kokpita, preko skupog namještaja i luksuzno namještenih kabina, pa sve do strojarnice ispunjene velikim i žednim motorima.  

Mnogi ljudi, posebno oni s užurbanim i stresnim stilom života, sanjaju o luksuznom krstarenju na nekoj od takvih skupocjenih i prestižnih jahti, ali samo nekolicina uspije realizirati te svoje fantazije. Veličina, snaga i prestiž idu zajedno s paprenim cijenama, zbog čega je čarter mega jahte ujedno i mega skup, a svaka prevaljena nautička milja doprinosi velikom računu koji će na kraju plovidbe biti ispostavljen za nadopunjavanje tankova goriva.

Srećom, postoje mega jahte, odnosno super jahte, kako ih još nazivaju, ali postoje i jahte koje su jednostavno super, poput Lagoon-a Power 44. Sa svojih 13 metara dužine, motorni katamaran Lagoon 44 nudi komfor, elegantni dizajn i konstrukcijska rješenja slična onima koja možemo naći na manjim  mega jahtama, ali uz znatno nižu čarter cijenu. (Jahte od 23 metra, pa naviše, mogu se kvalificirati u kategoriju mega jahti.) Poput svog srodnika na jedra – Lagoon-a 440, motorni katamaran Lagoon Power 44 pruža gostima obilje prostora i komforan smještaj. Ovo je moguće zbog toga što katamarani u odnosu na klasične motorne brodove imaju mnogo veću širinu. Naši gosti koji stupe na palubu katamarana LP 44 po prvi put, vrlo su često iznenađeni veličinom salona i kokpita koji izgledaju kao da pripadaju dvostruko većim jahtama. Ako mislite da malo pretjerujemo i ne vjerujete nam, pogledajte slike ispod.

Usporedite smještaj i performanse Lagoon-a Power 44 sa smještajem i performansama dvostruko dulje super jahte Azimut 85.

Copyright by Nautilus - Neovlaštena upotreba teksta i grafike na ovim stranicama je strogo zabranjena. Sva prava pridržana.   

Duljina: 26.83 m  
Širina: 6,57 m  
Motori: 2 x 1825 KS  
Krstareća brzina: 24 čvora  
Maksimalna brzina: 30 čvorova  
Gaz: 1,8 m  
Smještaj:    
Kabine: 4 + posada
Ležaji: 8 + posada  
WC / tuš: 5  
Duljina: 13,04 m  
Širina: 6,42 m  
Motori: 2 x 310 KS  
Krstareća brzina: 18  čvorova  
Maksimalna brzina: 24 čvora  
Gaz: 1,20 m  
Smještaj:    
Kabine: 4
Ležaji: 8  
WC / tuš: 4  
VS
Azimut 85
Lagoon Power 44
azimut 85
Charter motornog katamarana Hrvatska

Azimut 85
Lagoon Power 44


SMJEŠTAJ

LAGOON POWER 44   AZIMUT 85
     
  Kokpit    
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - kokpit Kliknite na slike za uvećati.             
Azimut 85 - kokpit
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - kokpit   Azimut 85 - stol i sjedista u kokpitu
Lagoon Power 44 kokpit   Azimut 85 kokpit
     

Centralno smješten kokpit Lagoon-a 44, sa svojim sjedalima i stolom, predstavlja idealno mjesto za relaksaciju, zabavu ili objedovanje na svježem zraku. Veliki kokpit Lagoon-a 44 ima otvoren, ali istovremeno i zaštićen pogled na more, te direktan pristup u salon. Od sunca i kiše štiti ga produženi flybridge. Podignuta krmena paluba iza kokpita, s masivnim ležaljkama, je kao stvorena za sunčanje.

     
  Salon    
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - salon Azimut 85 - salon
Lagoon Power 44 salon Azimut 85 salon
 

Salon Lagoon-a Power 44, u kojem se nalazi i mjesto za upravljanje sa pripadajućom navigacijskom opremom, je veoma prostran, prozračan i komforan. Salonom dominira garnitura za sjedenje s pripadajućim stolom, koji može služiti kao stol za objedovanje ili posluživanje kave, a po potrebi se može premjestiti u kokpit. Mjesto za upravljanje je opremljeno Besenzoni podesivom stolicom i dizajnirano tako da osigura što bolju integraciju elektroničke opreme. Prozori koji okružuju salon, zajedno s kliznim vratima, pružaju izvanredan, panoramski pogled. Zahvaljujući vertikalnim prozorima, koji su postali zaštitni znak Lagoon-a, panoramski pogled iz salona nadilazi sve ostale katamarane koji su se pojavili na tržištu. Udobna sjedala po čitavom brodu skrivaju brojne spreme i pregrade gdje možete smjestiti dio opreme. Ako ne možete naći prostora za svoje stvari na ovom brodu, to znači samo jedno - imate previše stvari.

 
   Flybridge    
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - flybridge   Azimut 85 - flybridge
Lagoon Power 44 Flybridge   Azimut 85 Flybridge
     

Jedno od najimpresivnijih poboljšanja na Lagoon-u 44 je produljeni flybridge. Tri osobe mogu sjediti u sjedalima koja se nalaze ispred upravljačke konzole, šest osoba može se udobno smjestiti oko stola, a dvije osobe se mogu relaksirati na ležaljkama za sunce, jedna osoba na ležaljci lijevo od upravljačke konzole, a druga na palubi iza stola sa sjedalima.

     
   Kabine    
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - ležaj sgs Azimut 85 - kabina za goste
Lagoon Power 44 kabina   Azimut 85 kabina za goste
     

Lagoon 44 pruža smještaj za 8 gostiju u 4 kabine sa po dva ležaja. Svaka kabina ima WC s tušem, što je rijetkost na motornim katamaranima ove dužine. Vjerojatno ste uvjereni kako Azimut 85 ima mnogo veće kabine nego Lagoon 44, ali razlika nije tako velika.

Azimut 85 također pruža smještaj za 8 gostiju u 4 kabine sa po dva ležaja, a raspored kabina je slijedeći: 1 kabina za vlasnika, jedna VIP kabina, te dvije dodatne dvokrevetne kabine. Sve ove kabine smještene su na donjoj palubi, gdje se nalaze i dvije kabine za posadu, te velika strojarnica. Kabina vlasnika je uistinu impozantnih dimenzija i zajedno sa strojarnicom, te kabinama posade zauzima gotovo 60% prostora potpalublja. Kabina vlasnika, koja se nalazi po sredini broda, posudila je dio prostora od naprijed smještenih kabina gostiju, kako bi se stvorio dodatni prostor za jednu vrstu predsoblja. Kada se ovaj prostor doda ionako ogromnim proporcijama vlasničke kabine, vlasnik jahte ili onaj koji je uzme u čarter uistinu će dobiti nešto kao kompenzaciju za potpisivanje svih čekova. Međutim, kako kabina vlasnika zauzima gotovo 50% prostora rezerviranog za smještaj gostiju, ostalih 6 gostiju bit će malo razočarani veličinom njihovih kabina.

     
   Platforma za kupanje    
     
Lagoon Power 44 - charter Hrvatska - platforma za kupanje   Azimut 85 - platforma za kupanje 
Lagoon  Power 44 platforma za kupanje   Azimut 85 platforma za kupanje
     

Ljubitelji plivanja bit će oduševljeni platformom za kupanje Lagoon-a 44 koja se proteže čitavom širinom krmenog dijela (preko 6 m širine). Transom povezuje dvije krmene sekcije i tu se nalaze skale za kupanje, tuš i spremišta za opremu za plivanje i ronjenje. Lagoon Power 44 ima najprostraniju i najfunkcionalniju platformu u svojoj klasi kakva i dolikuje najboljem motornom katamaranu koji se do sada pojavio na nautičkom tržištu.

     

PERFORMANSE

Brzina
Lagoon Power 44 pogone dva Volvo dizel motora od po 310 KS i osiguravaju mu maksimalnu brzinu od 24 čvora, dok je krstareća brzina 18 čvorova. Azimut 85 ima 30% veću krstareću brzinu od Lagoon-a, međutim pri krstarećoj brzini od 24 čvora Azimut 85 troši 10 puta više goriva nego Lagoon 44 pri 18 čvorova.

Akceleracija
Izgledati veličanstveno za rivom je jedna stvar, a performanse na otvorenom moru sasvim su druga stvar. Kada je akceleracija u pitanju, lagani LP 44 je plutajući Ferari u usporedbi s teškim Azimutom 85.


Lagoon Power 44 acceleration curve

Lagoon Power, sa svoja 2 x 310 KS dizel motora, postiže maksimalnu brzinu od 24 čvora za samo 10 do 12 sekundi. Za isto vrijeme Azimut 85, sa svoja 2 x 1825 KS motora, postigne svega 13 čvorova. Azimut 85 treba dodatnih 20 sekunda da bi postigao brzinu od 24 čvora.

Ekonomična potrošnja goriva

LP44 - ekonomicna potrošnja goriva

Usporedimo li potrošnju goriva pri bilo kojoj brzini lako je uočiti da Lagoon Power 44 troši daleko manje goriva nego Azimut 85 pri istoj brzini. Kao što se vidi sa grafikona, pri brzinama od 10 do 24 čvora, Lagoon 44 troši u prosjeku samo 20% količine goriva od količine goriva koju potroši Azimut 85 pri istoj brzini. Pri krstarećoj brzini od 24 čvora Azimut 85 troši 10 puta više goriva nego Lagoon Power 44 pri krstarećoj brzini od 18 čvorova (460 naprema 46 litara). Pri maksimalnoj brzini od 30 čvorova dva Azimutova motora monstruma, svaki od 1825 KS, troše 720 litara na sat. Izgleda da je gutanje goriva jedna od najimpresivnijih osobina Azimuta 85. Očito, Lagoon Power 44 je mnogo efikasniji kada je ekonomičnost potrošnje goriva u pitanju, a samim time i daleko ekološki prihvatljivije plovilo od Azimuta 85.

Veliki opseg krstarenja

Lagoon 44 Power katamaran - opseg krstarenja

Sa svojim tankovima kapaciteta 1500 litara, Lagoon Power 44 ima pri krstarećoj brzini od 18 čvorova opseg krstarenja od 450 nautičkih milja. Iako Azimut 85 ima 6 puta veći kapacitet tankova (ukupno 9000 litara) od Lagoon-a 44, opseg krstarenja Azimuta 85, pri brzini od 18 čvorova, iznosi 420 nautičkih milja, 30 nm manje od opsega Lagoon-a. (Izračun opsega baziran je na iskorištenosti 90% kapaciteta tankova.) Zahvaljujući izuzetno ekonomičnoj potrošnji, katamaran Lagoon 44 pri svim brzinama ima opseg krstarenja sličan onom Azimuta 85, iako Azimut ima 6 puta veće tankove.

Charter cijena

Na kraju, ali ne manje važno, interesantno je vidjeti razliku u cijeni čartera između Lagoon-a 44 i Azimuta 85. Van sezone Azimut 85 se može čarterirati po cijeni od 40.000 Eura po tjednu. U srcu sezone cijena najma se kreće oko 49.000 Eura po tjednu. (Troškovi u iznosu 25-30% cijene chartera, kao što su troškovi za gorivo, hranu, vez… naplaćuju se ekstra, kao i uobičajeni troškovi u iznosu 10-15% u vidu napojnice posadi za dobru uslugu.)

Najniža cijena chartera Lagoon-a 44 van sezone iznosi 5.000 Eura po tjednu. Ukoliko nakon svega navedenog još uvijek planirate unajmiti neku od mega jahti, poput Azimuta 85, ovaj iznos novca će vam dobro doći kao napojnica za posadu.

Ako odlučite bukirati Lagoon Power 44 u špici sezone, cijena najma je 8.730 Eura po tjednu. Ova količina novca teško bi bila dostatna za platiti gorivo koje potroši Azimut 85 u jednoj sedmici krstarenja.   

Ako vam budžet kojeg ste rezervirali za praznike ne dozvoljava da potrošite 50.000 Eura za najam manje mega jahte, da ne spominjemo dodatne troškove koji nisu uključeni u osnovnu cijenu najma, nudimo vam idealno rješenje, mini verziju super jahte – Lagoon Power 44. Da biste unajmiti LP44 ne morate biti bilijunaš, niti milijunaš, ali ćete se ipak tako osjećati. Super stil, super komfor, super smještaj i super performanse kvalificiraju Lagoon Power 44 kao dobru zamjenu mnogo većim i skupljim jahtama.

Povratak na glavnu stranicu LP 44 | Uvod | Lagoon Power 44 vs Azimut 85 | Smještaj | Performanse
Model: Lagoon Power 44
Kategorija: Katamaran
   
Duljina: 13,04 m
Ležaji: 8
Kabine: 4
WC/tuš: 4
   
   
Najveći svjetski proizvođač katamarana - član Beneteau grupe
Motorni katamaran LAGOON POWER 44 - smještaj i performanse
Lagoon catamarans
Charter katamarana u Hrvatskoj - Lagoon Power 44

Charter katamarana u Hrvatskoj - Lagoon Power 44